250

3

580

15

17

215

Ovi filmovi prikazuju priču o Palestincima onako kako ste dosad rijetko mogli vidjeti. Naši režiseri Vas vode na put kroz palestinske gradove u prošlosti i sada, u izraelske zatvore i iza kulisa pokreta otpora, koji se danas bori protiv okupacije.

POGLEDAJTE FILM

POKRENITE KURSOR KAKO BISTE ISTRAŽILI

DOKUMENTARCI O PALESTINI NA ČETIRI RAZLIČITA JEZIKA

VODIČ KROZ POJMOVE KOJE KORISTIMO U FILMOVIMA

Okupacija. Cionizam. Etničko čišćenje. Ovi se pojmovi ponavljaju u palestinskim pričama. Rječnik s definicijama koji dajemo pojašnjava njihov historijat i značenje.

PROČITAJTE DEFINICIJE

NEKA VAM GEOGRAFIJA ISPRIČA PRIČU

KOLIKO ZNATE O PALESTINI?

PRETRAŽITE SCENARIJE NAŠIH FILMOVA BILO KOJOM RIJEČJU

Qisarya, Dayr Yassin, Tantura... Cionisti su 1948. razorili ova palestinska sela. Naš dokument sa interaktivnom kartom pokazuje kako su ova sela nestala i šokira detaljima kako su Palestinci protjerani i u šta se pretvorila njihova zemlja. Zračni snimci otkrivaju kako nekadašnji kultni gradovi i mjesta na području historijske Palestine izgledaju danas.

Testirajte svoje znanje o Palestini.

Yasser Arafat. Izrael. 1917. Drvo masline. Pretražite sve filmove iz serije PALESTINA REMIX bilo kojim imenom, brojem ili riječju. Pretragom će vam  biti prezentirani klipovi koji odgovaraju vašoj pretrazi iz svih naših filmova, koje onda možete vidjeti na jednom mjestu. Otkrijte naše sadržaje na lakši način.

ISTRAŽITE KARTE

ODABERITE KVIZ

POTRAŽITE...

Od palestinskog aktiviste do izraelskog novinara, upoznajte različite ljude koji nude jedinstven ugao gledanja na palestinsku priču. Kroz njihove oči spoznajte ljepotu i brutalnost života u historijskom području Palestine.

ODABERITE IME

HRONOLOŠKI PREGLED GLAVNIH DOGAĐAJA U PALESTINSKOJ HISTORIJI

Današnje nedaće Palestinaca mogu se razumjeti samo ako se promatraju kroz prizmu prošlosti. Vremenski pregled koji nudimo proteže se kroz više od dva vijeka i nastoji objasniti dramatični niz događanja koja su dovela do pretvaranja Palestine u 'jevrejsku državu'. Ključne godine dublje proučite kroz naše filmove.

POGLEDAJTE VREMENSKI PREGLED

ŠTA ONI KAŽU?

GODINA

KVIZA

PRETRAGA

MJESTA

DEFINICIJA

PALESTINA REMIX

FILMOVA

REMIX

REMIX VAM OMOGUĆAVA DA NAŠE SNIMKE KORISTITE KAKO BISTE NAPRAVILI VLASTITI FILM I PODIJELILI GA S DRUGIMA

NAUČITE KAKO KORISTITI NAŠ REMIX ALAT

LJUDI

Koristite Remix alat kako bi ste odabrali omiljene scene iz naših filmova i ugradili ih u nešto potpuno  novo. Već za nekoliko minuta možete podijeliti Vašu priču o Palestini sa svojim prijateljima.

NAPRAVITE VLASTITI REMIX

I VI MOŽETE ISPRIČATI PRIČU

DA BISTE SAZNALI VIŠE O PALESTINA REMIXU , POSJETITE DIO "O PROJEKTU"

PALESTINA REMIX

ENGLISH

عربي

BOSANSKI

TÜRKÇE